8 december 2014

Möt SGU på gruv- och mineralkonferens 26-27 januari

Den 26-27 januari är det dags för Framtidens Gruv- och Mineralindustri 2015, en gruvkonferens som tar upp alla aspekter av industrin, från samverkan med ursprungsbefolkning och lokala intressen till finansiering, prospektering, grön gruvteknologi, återvinning och hållbarhetsfrågor.

SGU deltar som medarrangör och utställare, där generaldirektör Lena Söderberg öppnar konferensen. SGU är även värd för en serie seminarier på förmiddagen den 26 januari om prospektering och ekonomiska villkor i gruvbranschen.

Bland sessionerna under årets evenemang märks

  • Trender inom prospekteringsvärlden
  • Corporate Social Responsibility vid utvinning i Arktis
  • Green Mining – hållbar mineralutvinning
  • Workshops på teman som naturresurser och ursprungsbefolkning, markanvändningsfrågor och finansiering

Bland många medverkande märks Mikael Damberg, Närings- och innovationsminister, Lennart Evrell vd på Boliden; Olof Faxander, vd på Sandvik; Åsa Persson, Bergmästare; Nyamko Sabuni, hållbarhetschef på ÅF; Rod Thomas, chef för PDAC, världens största branschorganisation inom prospektering och gruvor.

Framtidens Gruv- och Mineralindustri äger årligen rum i Stockholm i januari och samlar beslutsfattare från riksdagen och myndigheter, experter och intressenter från nordisk gruv- och mineralindustri.

Läs mer och anmäl dig på arrangemangets egen webbplats  (öppnas i nytt fönster)