Hack for Sweden - logotype
11 april 2018

Hack for Sweden 2018

Hack for Sweden är Sveriges största myndighetshack, där mer än 30 myndigheter och statliga organisationer ställer upp med öppna data för att möjliggöra utveckling av nya tjänster och produkter. Nu är det dags igen: den 13-15 april på Norrsken i Stockholm.

Under 48 timmar tävlar olika lag om att ta fram lösningar eller koncept på samhällsutmaningar med hjälp av myndigheters öppna data. Bland årets utmaningar finns teman som ” Smells Like Green Spirit” – om friluftsliv och klimatkompensation, ”AI Have A Dream” – om bland annat att matcha nyanlända med boende och jobb och ”I Like The Way You Move” – om turism och sevärdheter, navigering m.m.

Sällan har Hack for Sweden varit mer rätt i tiden. Regeringen har ett generellt mål att Sverige ska vara bäst i världen på att ta vara på digitaliseringens möjligheter. Bland annat fokuserar man på öppna data och datadriven innovation, som ska bidra till det man valt att kalla "digitala välfärd".
Svenska myndigheter ska därför aktivt öka användningen av sin information och det är här Hack for Sweden kommer in. De samhällsutmaningar som ska mötas i år högst verkliga.

SGU är en av arrangörerna, och vi kommer att finnas på plats för att prata och visa våra data och ge de tävlande teamen inspiration till hur man kan använda och kombinera geologisk information tillsammans med annan information.

Utmaningarna i Hack for Sweden. Under varje utmaning döljer sig ett antal uppgifter att lösa, hämtade direkt ur verkligheten:

Kategorier i Hack for Sweden

Hack for Sweden

 

Senast granskad 2018-04-11