För att sgu.se ska fungera på ett bra sätt för dig använder vi kakor (cookies) på webbplatsen.

Läs mer om kakor.
Jag godkänner
12 oktober 2016

Bättre form och funktion i SGUs kartvisare

SGUs kartvisare har nu uppdaterats med ny design och ny funktionalitet. Bättre anpassning till mobila enheter och inbyggt stöd för GPS är några av nyheterna.

Nu släpper SGU en ny efterlängtad version av kartvisaren. Nya funktioner är inlagda och kartvisaren är anpassad till de flesta plattformar. Alla versioner, även mobila, har stöd för GPS, vilket innebär att kartinformationen på skärmen uppdateras i takt med att enheten förflyttar sig.

I kartvisaren finns möjlighet till snabb och enkel överblick av datamängden med hjälp av översiktskartor i två storlekar som kan användas som en snabb zoomfunktion. Detta är särskilt användbart för att snabbt se i vilka regioner den efterfrågade datan finns. Det finns även en möjlighet att ladda ner resultat av attributdata för enskilda objekt.

Om kartvisaren

Kartvisaren är SGUs webbaserade kartverktyg för geologisk data. I dagsläget finns 37 olika teman med sammanlagt 253 olika informationslager, med allt från information om jord-, berg- och maringeologi till grundvatten, borrkärnor, miljöövervakning eller geofysik. 

Länk till kartvisaren

Skriv ut Dela med andra: Facebook LinkedIn

Kontakta oss