Enheten Ekonomisk geologi samlar in, analyserar och utvärderar information om berggrunden, mineralförekomster och dess användningsområden. Inriktningen är i huvudsak mot gruv- och prospekteringsbranschen samt länsstyrelser, kommuner, bygg- och infrastrukturbranschen.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att vara inriktade på fältundersökning av berggrunden i utvalda delar av Bergslagen. I arbetet ingår bland annat fältkartering, provtagning och databasläggning av insamlad information. Du kommer att arbeta tillsammans med andra geovetare, t.ex. berggrundsgeologer och geofysiker.

Inledningsvis kommer du att få en introduktion av våra erfarna geologer om SGUs karteringsmetodik för att sedan utföra fältarbetet självständigt.

Din kompetens

Vi söker dig som har:

  • Examen i berggrundsgeologi eller i slutet av din akademiska utbildning i berggrundsgeologi
  • B-körkort
  • Goda kunskaper i svenska och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift
  • Förmåga att gå i obanad terräng

Meriterande

  • Erfarenhet av fältarbete, inriktning berggrundsgeologi
  • Kunskaper i exempelvis ArcGIS eller motsvarande
  • Hantera enklare mätinstrument

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter att du är ansvarsfull, drivande, flexibel och är intresserad av att lära dig nya saker. Du tycker om att arbeta både självständigt och i grupp och har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra. Du trivs i skogen.

Om anställningen

Tjänsten är visstidsanställning på ca 4 till 8 veckor under juni och augusti 2020 med placering i Uppsala. Fältarbetet bedrivs i Mellansverige.

Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar mångfald.

Vill du veta mer, hör gärna av dig till enhetschef Ildikó Antal Lundin, tfn 018-17 91 33. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för SACO-S, tfn 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, tfn 018-17 90 28.

Välkommen med din ansökan senast 20 april 2020. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning.

SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom.

Sök tjänsten Extrageologer för berggrundsgeologisk kartering

Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Dnr 411-780/2020