29 november 2018

Ny design på webbplatserna

Startsidorna på SGU:s och Bergsstatens webbplatser har fått ny layout. Förändringarna har i första hand genomförts för att öka tillgängligheten så att så många som möjligt enklare ska kunna ta del av den information som finns på webbplatserna.

SGU:s och Bergsstatens startsidor har fått ny layout. Vi följer noga webbutvecklingen och för att hänga med där har vi tittat på flera olika aspekter. Den första är tillgänglighet, som numera är ett lagkrav för offentliga webbplatser. Det vi har gjort här syns för det mesta inte med blotta ögat, detta eftersom det handlar om den bakomliggande koden. Ett exempel på detta är att vi med rätt kodning hjälper personer som har en synnedsättning att via hjälpmedel ta del av vår information. 

Vi har också tittat på vilka sidor de flesta söker efter, och mot den bakgrunden synliggjort dessa sidor så att våra besökare lättare ska hitta SGU:s mest eftersökta information. En del av denna information nås nu också via snabblänkar. Vilka sidor som är mest besökta och mest eftersökta ändras över tid. Detta kommer att visa sig på startsidan genom att vi varje månad anpassar sajten enligt den senaste statistiken.

Sidorna driftsätts klockan 10.30 den 29 november. Från den tiden och cirka 30 minuter framåt kan det uppstå mindre störningar på de respektive webbplatserna, men vår förhoppning är att allt flyter på utan några problem.

Senast granskad 2018-11-29