För att sgu.se ska fungera på ett bra sätt för dig använder vi kakor (cookies) på webbplatsen.

Läs mer om kakor.
Jag godkänner
Flera människor står i en grupp. Foto.

Foto: Carl-Erik Alnavik/SGU.

GeoArena

SGU arrangerade GeoArena – mötesplats geologi. Konferensen gick av stapeln i oktober vart annat år. GeoArena var till för alla som jobbar med geologi i någon form. Konferensen syfte var att stärka och skapa nätverk för alla som berörs av geologi, inspirerar och leder till ny kunskap.

När och var?

Geoarena hölls i oktober 2012 och 2014 på Uppsala konsert och Kongress.

Hur?

Med föredrag, utställningar, exkursioner, sociala events, prisutdelningar och mingel lär vi oss av varandra, skapar nätverk och får nya idéer.

Vad?

GeoArena omfattade ett antal parallella spår med föredrag. Det handlade till exempel om vårt grundvatten, om hur man bäst hanterar förorenade områden, om hur man planerar för ett hållbart samhälle, om havets geologi, och om hur hanterar all geologisk information så det kommer till så stor användning som möjligt. Öppet spår blev en succé 2012. 2014 vidgade vi vyerna med bland annat rymdgeologi.

Varför?

Idag är geologin en stor och viktig pusselbit för utvecklingen av vårt samhälle. Många berörs, kunskap behövs för att kunna fatta kloka beslut och göra bra insatser. SGU arrangerade GeoArena för att låta dem mötas, som kommer i kontakt med geologi i sin yrkesvardag, bygga nätverk, byta kunskaper med varandra och för att föda nya idéer.

Vem?

På GeoArena träffades studenter, forskare, handläggare, politiker, människor från företag, universitet, intresseorganisationer och från myndigheter på lokal, regional, nationell och internationell nivå för att där utbyta tankar, kunskaper och idéer.

Kontaktperson

 • Erika Ingvald

  Telefon: 018-179350
  Ort: Uppsala
  Avdelning: Mineralresurser - Mineralinformation och Gruvnäring
  Skicka e-post

 • Åse Wästberg

  Telefon: 018-179354
  Ort: Uppsala
  Avdelning: Lednings- och verksamhetsstöd
  Skicka e-post