Vi söker matroser till vårt fartyg Ocean Surveyor för fältsäsongen 2019. Fartyget används för den maringeologiska verksamheten vid SGU som har till uppdrag att utforska och kartlägga bottenförhållanden omkring Sveriges kuster. Fartyget är utrustat med högspecialiserad teknik i form av avancerade mätinstrument och provtagare. Besättningen består av mellan 10 till 17 personer, beroende av uppdrag.

Dina arbetsuppgifter

Som matros har du generell däcktjänst som innebär löpande underhåll, sjövakt, hantering av vinschar, kranar samt behjälplig med provtagning och sjösättning samt upptagning av mätutrustning.

Din kompetens

För denna roll vill vi att du har matrosbehörighet, godkänt läkarintyg för sjöfolk, samt basic safety enligt STCW Manila. B-Körkort är meriterande. Tidigare arbete på Ocean Surveyor är meriterande.

Personliga egenskaper

På fartyget har vi ett arbetslag som arbetar tätt tillsammans och över gränser vilket gör att flexibilitet och prestigelöshet är viktigt för tjänsten. Verksamheten följer inte ett statiskt schema utan kan snabbt ändras med kort varsel. Arbetet ställer höga krav på din samarbets- och kommunikationsförmåga likväl som din förmåga att ta initiativ och vara ansvarstagande.

Om anställningen

Anställningen är en säsongsanställning med tidsperiod från andra halvan av april till september, vi förutsätter att du kan arbeta alla schemalagda perioder, 1:1-system, 14-dagarstönar. Reseersättningar och traktamente utgår för fartygsarbetet. En registerkontroll kommer att göras då tjänsten är säkerhetsklassad, svenskt medborgarskap krävs. På SGU ser vi medarbetarnas olikheter som en tillgång och vi eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra.

Vill du veta mer

Hör gärna av dig till befälhavare Mathias Nyström, telefon 018-17 90 30 eller enhetschef Björn Bergman, telefon 018 - 17 91 91. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S, telefon 018-17 92 96, och Nelly Aroka för ST-Geologiska, telefon 018-17 90 28.

Välkommen med din ansökan senast den 25 februari 2019. Dina handlingar ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Sök tjänst som matros (nytt fönster)

SGU befinner sig i en period när verksamheten växer, där satsningar pågår för att ta fram och öka användningen av geologisk kunskap för en mer hållbar samhällsplanering och ett konkurrenskraftigt företagande. SGU har idag nära 300 anställda varav merparten arbetar på kontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå.