Vi söker nu medarbetare till 6–12 månaders visstidsanställning inom enheten Grundvattenövervakning. Enheten ingår i avdelningen Mark och Grundvatten och består av 18 engagerade medarbetare med bred kompetens inom grundvatten och hydrogeologi. Enheten arbetar med att samla in, analysera och sprida grundvatteninformation i syfte att utveckla och stärka kunskapen om grundvatten i Sverige. Arbetet sker i samverkan med andra myndigheter och organisationer. 

Dina arbetsuppgifter

I rollen som fälttekniker kommer du att delta i arbetet med att samla in, hantera och strukturera grundvatteninformation inom SGUs miljöövervakning av grundvatten. Du kommer att delta i planering och etablering av nya mätstationer för grundvattennivåer. I arbetsuppgifterna ingår att inventera platser, genomföra fältundersökningar, styra borrningsarbete och placera ut mätutrustning i grundvattenrör. Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter med en blandning av planering på kontoret, fältprovtagning och datahanteringsarbete. Fältarbetet är en stor del av arbetet. Arbetet innebär många externa kontakter med markägare, vattenproducenter och brunnsborrare.

Då vi arbetar tätt tillsammans inom såväl enheten Grundvattenövervakning som inom avdelningen Mark och grundvatten kommer även fler arbetsuppgifter rörande grundvattenfrågor att ingå i tjänsten.

Din kompetens

Vi söker dig som har:

 • en naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på högskolenivå med inriktning mot hydrogeologi eller erfarenhet som bedöms som likvärdig
 • aktuell erfarenhet av fältarbete där provtagning och mätning ingår
 • erfarenhet av geografiska informationssystem (exempelvis ArcGIS)
 • kunskap i Office-paketet samt god dator- och datahanteringsvana
 • god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal såväl som i skrift
 • B-körkort, då resor och fältaktiviteter ingår i arbetsuppgifterna

Det är meriterande med arbetslivserfarenhet eller kunskap inom: 

 • hydrogeologiska undersökningar 
 • provtagning av grundvatten
 • brunnsborrning och installation av grundvattenrör
 • hantering av stora datamängder
 • mätteknik (exempelvis hantera och konfigurera mätutrustning)

Personliga kvalifikationer

Som person trivs du med att arbeta både självständigt och i team och du har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med såväl dina kollegor som externa kontakter. God förmåga att röra dig i naturen, lösa problem, noggrannhet och ett strukturerat arbetssätt är andra egenskaper som värdesätts för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.  

Om anställningen

Visstidsanställning som pågår i 6–12 månader, tillträdesdatum önskas vara så snart som möjligt. Placeringsort är Uppsala. 

Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.

Vill du veta mer?

Hör då gärna av dig till enhetschef Ellen Walger telefon 018-17 91 52.

Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S, telefon 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, telefon 018-17 90 28.

Välkommen med din ansökan senast den 26 juni 2019. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som vi vill att du använder när du skickar din ansökan. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Diarienummer: 411-1041/2019

Sök tjänsten Fälttekniker inom grundvattenövevakning (nytt fönster)