På avdelningen Mineralresurser finns enheten Ekonomisk geologi som bedriver bland annat markgeokemisk kartering. Vår verksamhet utvecklas med fokus på våra användargrupper, och vi strävar hela tiden efter nya fältmetoder, analysmetoder och produkter. Vi behöver långsiktigt förstärka vår verksamhet och vi söker därför en teknisk laborant till Uppsala.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att vara inriktade på analysverksamhet av sediment-, jord- och vattenprover i vårt geokemiska laboratorium samt insamling i fält av markgeokemiska prover. I arbetet ingår bland annat provberedning, pH-mätning, lakning av prover och analys med spektrometriska metoder som ICP-MS och ICP-OES. Du kommer också att arbeta med och ansvara för vår morängeokemiska databas, både med inlagring och uttag för våra kunder. Utveckling av databasen kan ingå i arbetsuppgifterna. Du kommer att arbeta brett tillsammans med andra geovetare, t.ex. berggrundsgeologer, hydrogeologer och geokemister.

Din kompetens

Vi söker dig som har:

  • utbildning som högskoleingenjör, kemist, geokemist eller motsvarande med inriktning på laboratorieverksamhet, t.ex. med ICP-MS
  • erfarenhet att arbeta med metodutveckling, underhåll och drift av ICP-MS och ICP-OES
  • god dokumentationsförmåga och ordningssinne då vårt laboratorium är ackrediterat
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
  • körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av geologiska material
  • intresse för ämnesöverskridande frågor
  • erfarenhet av fältarbete och jordprovtagning samt kunskap om markgeokemi och provhantering

Personliga kvalifikationer

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter att du är ansvarsfull, välstrukturerad, noggrann, drivande och intresserad av att lära dig nya saker. Du tycker om att arbeta både självständigt och i grupp och har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra.

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare på heltid med provanställning på 6 månader. Placeringsort är i Uppsala. Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra.

Vill du veta mer, hör gärna av dig till enhetschef Ildikó Antal Lundin, tfn 018-17 91 33. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för SACO-S, tfn 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, tfn 018-17 90 28.

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-07. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning.

SGU använder ett web-baserat rekryteringssystem. Vi ser gärna att du lämnar din ansökan via detta system som du når via länken nedan.

sök tjänsten som teknisk laborant

Dnr 411-2415/2018