För att sgu.se ska fungera på ett bra sätt för dig använder vi kakor (cookies) på webbplatsen.

Läs mer om kakor.
Jag godkänner

Åsa Lindh

15 mars 2017

SGUs åtgärder i arbetet med miljömålen

Miljömålsrådet presenterar varje år listor över åtgärder som de 16 ingående myndigheterna samt länsstyrelserna åtar sig att genomföra i samverkan. Syftet är att öka takten i arbetet med att nå miljömålen. Myndigheterna tar också fram egna åtgärdslistor.

Regeringen har inrättat Miljömålsrådet för att stärka berörda myndigheters roll i genomförandet av miljöpolitiken. Miljömålsrådet har nu presenterat samverkansåtgärderna för 2017 där myndigheterna ska samarbeta för att stärka miljöarbetet och nå miljömålen.

– Det är så viktigt med detta konkreta samarbete myndigheterna emellan för att vi på ett effektivt och snabbt sätt ska komma framåt i miljöarbetet, säger Lena Söderberg, generaldirektör på SGU och ledamot i Miljömålsrådet.

SGU deltar i totalt 26 åtgärder. Bland åtgärder som SGU driver hör Storstadsutveckling – behov av undermarksplanering och Förorenade sediment – samverkan för kunskap och prioritering av åtgärder. SGU deltar även i andra myndigheters åtgärder som exempelvis Efterbehandling av förorenade områden och Kostnadseffektivt vattenskydd.  

Mer om Miljömålsrådet och SGUs aktuella åtgärder (nytt fönster)

Skriv ut Dela med andra: Facebook LinkedIn

Kontaktperson

  • Lars-Ove Lång

    Telefon: 031-7082660031-7082660
    Ort: Göteborg
    Avdelning: Mark och grundvatten - Hållbar vattenförsörjning
    Skicka e-post