För att sgu.se ska fungera på ett bra sätt för dig använder vi kakor (cookies) på webbplatsen.

Läs mer om kakor.
Jag godkänner
18 januari 2016

Hack for Sweden - anmäl dig till årets tävling

Den 12-13 mars är det dags för årets Hack for Sweden - en tävling för att utveckla nya tjänster med hjälp av öppna data från statliga organisationer.

Hack for Sweden har sedan starten 2014 växt så att ett tjugotal myndigheter och statliga organisationer nu erbjuder öppna data till tävlingen, vilket är fler än tidigare. Utmaningen för tävlingsdeltagarna är att med hjälp av den öppna datan utveckla nya applikationer som skapar nytta för såväl myndigheter som andra aktörer och allmänheten. SGUs medverkan gör det bland annat möjligt för deltagarna att utveckla tillämpningar där geologisk information om jord, berg och vatten används.

Hack for Sweden är öppen för studenter, utvecklare, datajournalister, innovatörer och myndigheter för att utveckla nya tjänster.

Priset "Hack for Sweden Award" går till det lag eller den deltagare som på ett kreativt sätt kombinerar data och skapar den bästa och mest nyskapande applikationen/tjänsten, och som tydligt visar nyttan med myndigheternas öppna data. Förutom "Hack for Sweden Award" delas specialpriser ut inom fyra kategorier: bästa visualisering, bästa affärsnytta, bästa nytta för allmänheten samt deltagarnas pris.

Plats: Naturvårdsverket, Valhallavägen, Stockholm

Tid: 12 mars kl 9.00 till 13 mars kl 16.00

Anmälan till Hack for Sweden 2016 görs senast 25 januari 2016

Mer information om Hack for Sweden 2016 och anmälan finns på www.hackforsweden.se

Skriv ut Dela med andra: Facebook LinkedIn

Kontaktperson