För att sgu.se ska fungera på ett bra sätt för dig använder vi kakor (cookies) på webbplatsen.

Läs mer om kakor.
Jag godkänner
Vinjett och detaljer ur utställningen

Teknikens Hus (fotomontage)

12 december 2016

Vandringsutställning Öga för geologi

Fredagen den 16 december invigs Öga för geologi på Teknikens Hus i Luleå. Det är en helt ny vandringsutställning om metaller och mineral och varför de är så viktiga – i vår egen vardag, i Sverige och i världen.

Vilka material behövs för att sätta ihop en mobiltelefon? Vilka ämnen används till de vardagsföremål som finns runt omkring oss? Vilka metaller gömmer sig under våra städer och hur viktigt är det att återvinna metaller? Var finns fyndigheterna och kan de ta slut? Det är några av de frågeställningar som besökaren möter i utställningen.

Det är Sveriges geologiska undersökning, SGU, och Teknikens Hus som har tagit fram utställningen och den visas på Teknikens Hus i Luleå från den 16 december 2016 till och med den 2 april 2017. Därefter ska utställningen Öga för geologi turnera runt i Sverige. 

Utställningen är producerad av Teknikens Hus på uppdrag av SGU, och är en del i SGUs uppdrag att öka kunskapen om geologins betydelse för samhällsbyggnad och tillväxt. Fokus i utställningen ligger på den samhällsnytta metaller och mineral ger samt på hur mycket våra liv påverkas av frågor som rör geologi.

På invigningen den 16 december öppnar Lena Söderberg, generaldirektör på SGU, och Kristina Jonsson, verksamhetschef i Teknikens Hus utställningen. Invigningen är öppen för alla intresserade och bland annat deltar barn från Teknikens Hus eftermiddagsklubb ScienceClub@TH.

Läs mer om invigningen och utställningen Öga för Geologi på Teknikens Hus webbplats 
(nytt fönster)

 

Skriv ut Dela med andra: Facebook LinkedIn

Kontaktperson