Börjar: 21 mars 2018 00:00

Slutar: 22 mars 2018 00:00

SGU är den statliga myndighet som ansvarar för miljökvalitetsmålet Grundvatten av god kvalitet. Generaldirektör Lena Söderbergs föreläsning har rubriken ”För lite vatten, eller?”.

– Det är alltid roligt när vi kan locka riktigt bra föreläsare! Det är också viktigt att få ett nationellt perspektiv på den problematik som kommuntjänstemännen möter i sin vardag. Att konferensen är i Gävle, som under de senaste åren brottats med låga grundvattennivåer, gör Lena Söderbergs föredrag ännu mer relevant, säger Mattias Mattsson, vd för VA-guiden.

Lena Söderberg har länge arbetat med miljö- och vattenfrågor. Innan hon blev generaldirektör för SGU var hon vd för Svenskt Vatten och innan dess vd för KRAV.

Mer än trettio experter från myndigheter, kommuner, bransch och forskning

Lena Söderberg är en av trettio föreläsare som kommer till Vatten Avlopp Kretslopp. Bland föreläsarna finns Pär Holmgren, naturskadespecialist på Länsförsäkringar och före detta tv-meteorolog, Åsa Gunnarsson och Margareta Lundin Unger från Havs- och vattenmyndigheten, Pontus Cronholm från Naturvårdsverket samt Mikael Olshammar från IVL Svenska Miljöinstitutet.

– Vi tycker att vi har fått ihop ett väldigt intressant program i år, det är varierat och med tydlig spets i aktuella frågor. Dessutom har vi många föreläsare från branschen och en stor utställning, så på Vatten Avlopp Kretslopp finns det något för alla, säger Mattias Mattsson.