Som hydrogeolog hos oss ingår du i enheten Grundvattenövervakning som i sin tur tillhör avdelningen Mark och Grundvatten. Vår enhet består av 17 engagerade medarbetare med bred kompetens inom grundvatten och hydrogeologi. Enheten arbetar med att samla in, analysera och sprida grundvatteninformation i syfte att utveckla och stärka kunskapen om grundvatten i Sverige. Arbetet sker ofta i samverkan med andra myndigheter och organisationer. En av våra medarbetare ska nu vara föräldraledig och vi söker en vikarie som kan tillträda så snart som möjligt.

Dina arbetsuppgifter

I denna roll kommer du bland annat arbeta med utbyggnaden av SGUs grundvattennivåövervakning. Du kommer att arbeta med den fysiska utbyggnaden av mätstationer samt delta i arbetet med grundvattenmodeller och prognosverktyg. Tjänsten innefattar även arbete med miljöövervakning av grundvatten. Både kontors- och fältarbete ingår i tjänsten.

Då vi arbetar tätt tillsammans inom såväl enheten Grundvattenövervakning som inom avdelningen Mark och grundvatten kommer även fler arbetsuppgifter rörande grundvattenfrågor att ingå i tjänsten.

Din kompetens

Vi söker dig som har en naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på högskolenivå med inriktning mot hydrogeologi eller motsvarande relevant utbildning. Du ska ha erfarenhet av att ha tillämpat dina kunskaper inom hydrogeologi i arbetslivet, gärna inom en myndighet. Tjänsten kräver god förståelse för hydrogeologiska processer. Fältvana med erfarenhet av hydrogeologiska tester, loggrar och installation av grundvattenrör och brunnar är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av modellering och prognostisering av grundvattennivåer, gärna genom HYPE.

Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Då resor och fältaktiviteter ingår i arbetsuppgifterna kräver tjänsten att du har B-körkort.

Personliga kvalifikationer

Du bör ha ett noggrant och strukturerat arbetssätt. Andra egenskaper som värdesätts är ansvarstagande, målmedvetenhet, samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Om anställningen

Tjänsten är ett vikariat på heltid i ca ett år, beroende på tillträdesdatum, med stationeringsort Uppsala.

Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.

Vill du veta mer?

Hör gärna av dig till enhetschef Ellen Walger, tfn 018-17 91 52.
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S, tfn 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, tfn 018-17 90 28.

Välkommen med din ansökan senast den 28 maj 2019. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som vi vill att du använder när du skickar din ansökan. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Ansök om tjänsten som vikarierande hydrogeolog här

Om SGU

Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar på huvudkontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. 

Dnr: 411-1040/2019