Du kommer att bli en viktig del av enheten Vatten i berg, som just nu består av elva engagerade medarbetare med bred kompetens inom hydrogeologi. Vi arbetar brett med grundvattenrelaterade frågor, främst kopplat till berg, på både strategisk och operativ nivå. Vi ansvarar också för miljösäkring av statens gamla oljelager i berg.

Enheten ingår i avdelningen Mark och Grundvatten och arbetet sker ofta i samverkan med andra avdelningar på SGU och med andra myndigheter och organisationer. En av våra medarbetare ska nu vara föräldraledig och vi söker en vikarie som kan tillträda så snart som möjligt.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar tätt tillsammans inom såväl enheten som inom avdelningen vilket betyder att många olika arbetsuppgifter rörande grundvattenfrågor kommer att ingå i tjänsten. Exempel på arbetsuppgifter är, databearbetning och grundvattenmodellering samt visualisering av data och modeller i 3D, utveckling av metodik/vägledning för grundvattenmodellering (jord och berg), kartläggning av grundvattenmagasin, vägledning/utbildning.

Arbetsuppgifterna är varierande och styrs i viss mån av erfarenhet och kompetens.

Kompetens

Vi söker dig som har en naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på högskolenivå med inriktning mot hydrogeologi eller motsvarande relevant utbildning. Några års erfarenhet av arbete med grundvattenfrågor är meriterande.

Det är meriterande med erfarenhet av:

  • hydrogeologiska utredningar/fältundersökningar
  • geografiska informationssystem (exempelvis ArcGIS)
  • hydrologisk/hydrogeologisk programvara (exempelvis MODFLOW, FEFLOW).

Som person trivs du med att arbeta både självständigt och i team och du har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med såväl dina nära kollegor som hela SGU. Du har lätt för att se helheten och för att ta initiativ. Noggrannhet, struktur och analytisk förmåga är andra egenskaper som värdesätts för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Då resor och fältaktiviteter ingår i arbetsuppgifterna krävs att du har B-körkort.

Om anställningen

Tjänsten är vikariat på upp till 12 månader på heltid med tillträde snarast. Placeringsort är Lund. Intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

På SGU ser vi medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.

Vill du veta mer?

Hör gärna av dig till enhetschef Jakob Levén via e-post: jakob.leven@sgu.se. Ange "Vikariat hydrogeolog" i ämnesraden i ditt mail. Fackliga företrädare nås via vår växel 018-17 90 00, fråga efter representant från Saco-S eller ST-Geologiska.

Sök tjänsten som Vikarierande hydrogeolog till SGU

Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning.

SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem. Vi vill att du lämnar din ansökan via detta system. Rekryteringen utförs i egen regi och vi undanber oss därmed erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Dnr: 411-1390/2019