Sveriges geologiska undersökning (SGU) arbetar dagligen med stora informationsmängder inom geodataområdet. Traditionellt har data visualiserats i form av digitala kartor dvs 2D, ökad digitalisering och nya krav inom klimatarbetet skapar dock efterfrågan på data i 3D.  Regeringen har också initierat en satsning på utökad grundvattenövervakning som ställer nya krav på visualisering. Omvärldens nya behov gör att SGU nu intensifierar arbetet med 3D och för detta arbete sökes nu förstärkning. 

Denna tjänst ingår i enheten Vatten i berg, inom avdelningen Mark och Grundvatten.  På enheten arbetar vi brett med grundvattenfrågor i kristallint och sedimentärt berg. Vi har kopplingar mot gruvrelaterade frågor, mot infrastrukturfrågor och frågor om urban undermarksplanering. Vi ansvarar också för miljösäkring av statens gamla oljelager i berg.

Arbetsuppgifter

I rollen som projektledare kommer du att driva ett större projekt på SGU och utveckla arbetet med modellering och visualisering av geodata i 3D. I rollen ingår också att identifiera behov i samhället av 3D modeller och implementera det i projektplanen. En tydlig tyngdpunkt ligger på geologisk informationshantering för att karakterisera grundvattenmagasin i jord och berg, men projektet inkluderar även informationshantering av annan geologisk information. För att nå målen kommer det att krävas samverkan och datautbyte med andra aktörer såväl externt som internt. Projektet är treårigt och omfattar medarbetare och teknikområden från alla avdelningar på SGU.

Kompetens

Vi söker dig som har en naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på högskolenivå, gärna med inriktning mot hydrogeologi eller geologi. Du ska också ha minst fem års relevant arbetslivserfarenhet inom området.  

Du ska ha erfarenhet av:

  • projektledning
  • geologisk information/frågeställningar
  • 3D-modellering och visualisering

Det är meriterande med erfarenhet av:

  • olika tekniska plattformar för geodata
  • databashantering
  • samverkan mellan myndigheter eller företag.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person trivs du med att arbeta både självständigt och i team och du har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med såväl dina nära kollegor som hela SGU. Du har lätt för att se helheten och för att ta initiativ. Noggrannhet, struktur och analytisk förmåga är andra egenskaper som värdesätts för tjänsten. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska är en förutsättning för tjänsten.

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort vid något av SGUs kontor i Uppsala, Lund, Göteborg, Malå eller Luleå.

Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.

Vill du veta mer, hör gärna av dig till enhetschef Jakob Levén, telefon 018-17 90 34. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S, telefon 018-17 92 96 och Anita Remnegård för ST-Geologiska, telefon 018-17 91 51.

Välkommen med din ansökan senast den 28 januari 2018. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning.

Sök tjänsten som projektledare för geodata i 3D (nytt fönster)