Som projektekonom ingår du i ett sammansvetsat team på ekonomienheten som består av 12 personer. Du rapporterar till ekonomichefen samtidigt som du har ett nära samarbete med olika projektledare i organisationen. SGU är en av myndigheterna i Sverige som har möjlighet att söka externa projektmedel från EU. Du blir en viktig del i myndighetens projekthantering och är en central länk mellan ekonomienheten och kärnverksamheten.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består av att:

  • budgetera, analysera och följa upp projekt,
  • säkerställa att projekten följer de riktlinjer och krav som ställs,
  • bistå i projektens ekonomiska återrapportering,
  • utgöra ett ekonomistöd till verksamhetens chefer.

I takt med att du kommer in i arbetet får du stor möjlighet att medverka i vidareutveckling och utformning av SGUs process för projektstyrning.

Kompetens

Vi söker dig som har en universitets- alternativt högskoleutbildning i ekonomi samt ett antal års erfarenhet av finansiell projektredovisning. Meriterande för denna tjänst är erfarenheter av de villkor och regler som gäller för EU-finansierade projekt samt kunskaper om statlig redovisning och/eller kvalificerad redovisning. Även erfarenheter av ekonomisystemet UBW/Agresso är meriterande.

Personliga kvalifikationer

Det är viktigt för oss att du vill arbeta i enlighet med SGUs ledord: Innovativa, samhällsnyttiga och öppna. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna tjänst och vi värdesätter att du är strukturerad, ansvarsfull samt att du kan balansera mellan att vara stödjande och styrande i dina samarbeten.

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas. Placeringen är på något av SGUs kontor i Luleå, Malå, Uppsala, Göteborg eller Lund. Ange vilken stationeringsort du är intresserad av i din ansökan.

Om du söker till andra orter än Uppsala kommer även vikt att läggas vid dokumenterad erfarenhet av att arbeta på distans och personlig lämplighet att kunna hantera hållbara resor. En upplärningsperiod beräknas ingå i tjänsten som då sker på kontoret i Uppsala.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SGU med Randstad Finance. För mer information om tjänsten ombeds du att kontakta rekryteringskonsult Maria Oskarsson, 072 - 359 54 89.

Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Nelly Aroka, telefon 018- 17 90 28 för ST-geologiska.

Varmt välkommen med din ansökan senast tisdagen den 3 mars 2020. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Sök tjänsten Projektekonom till SGU

Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning.

Dnr. 411-360/2020