Om tjänsten

Genom en ny regeringssatsning har vi fått ett utökat uppdrag om att förbättra kunskapen om förorenade sediment i sjöar och kustområden. Vi söker därför en maringeolog för att utveckla vårt arbete med kunskapsinhämtning och riskbedömning av förorenade sediment i Sverige.

Du kommer att tillhöra enheten för Samhällsplanering Marin miljö som består av 17 engagerade medarbetare med olika bakgrund och erfarenhet. Enheten driver flera uppdrag och projekt, ofta i samarbete med andra myndigheter, med inriktning mot havsplanering, förorenade sediment och miljöövervakning.

Dina arbetsuppgifter

Som maringeolog på enheten Samhällsplanering Marin miljö kommer du i huvudsak att delta i regeringsuppdrag om förorenade sediment. Arbetet innebär bland annat att:

  • sammanställa befintliga data avseende förorenade sedimentobjekt i vatten
  • ansvara för undersökningar av förorenade sediment samt tolka och analysera resultat för bedömning av utbredning och miljötillstånd
  • medverka till att utveckla en nationell prioriteringsmetodik för åtgärder samt andra vägledningar och rapporter inom ämnesområdet
  • företräda SGU i olika sammanhang genom att hålla föredrag, uttala sig i media samt samverka med olika aktörer i samhället.

Du kommer även att delta i fältarbete ombord på SGUs undersökningsfartyg Ocean Surveyor.

Din kompetens

Vi söker dig som har en naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå, gärna med inriktning mot geovetenskap eller motsvarande, och med goda kunskaper inom marin undersökningsmetodik och området förorenade sediment. Du ska ha relevant arbetslivserfarenhet, gärna erfarenhet av sedimentundersökningar med avseende på fiberbankar och fibersediment. Erfarenhet av ArcGIS och statistiska program och analyser är också meriterande. Då fältarbete ingår i arbetsuppgifterna är det meriterande om du har erfarenhet av såväl planering som provtagning och undersökning av sediment inklusive miljödata. Du ska ha erfarenhet av att leda projekt samt goda kunskaper i svenska och engelska.

Personliga kvalifikationer

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter att du har god kommunikativ förmåga, samt att du är analytisk, strukturerad och kvalitetsmedveten. Som person trivs du med att arbeta både självständigt och i team och du har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med såväl dina kollegor inom SGU som med externa samarbetspartners.

Om anställningen

Anställningen är en visstidsanställning om ca 24 månader, med placering i Uppsala eller Göteborg med start 1 januari 2020. Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär att det ställs krav på svenskt medborgarskap samt att en säkerhetsprövning med registerkontroll och särskild personutredning kommer att genomföras före anställning.

Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra.

Vill du veta mer?

Hör då gärna av dig till enhetschef Lovisa Zillén Snowball, telefon 018-17 90 33. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S, telefon 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, telefon 018-17 90 28

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-18. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem. Vi vill att du lämnar din ansökan via detta system.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Sök tjänsten Maringeolog – förorenade sediment

Dnr: 411-1730/2019