Enheten Grundvattenövervakning ingår i avdelningen Mark och Grundvatten och består av 17 engagerade medarbetare med bred kompetens inom grundvatten och hydrogeologi. Enheten arbetar med att samla in, analysera och sprida grundvatteninformation i syfte att utveckla och stärka kunskapen om grundvatten i Sverige. Arbetet sker ofta i samverkan med andra myndigheter och organisationer. I ett första läge söker enheten nu tre nya medarbetare – två hydrogeologer och en fälttekniker. 

Arbetsuppgifter

I denna roll kommer du att ingå i ett projekt där du tillsammans med projektledaren kommer att samordna utbyggnaden av nivåövervakningen och utveckla arbetet med grundvattenmodeller och prognosverktyg. Arbetet innebär att aktivt delta i genomförandet av projektet men även att självständigt leda delar av projektet som t.ex. implementering av nivåstationer i ett specificerat område eller upphandling av en specifik undersökning. Det innebär också många externa kontakter med myndigheter, universitet/högskola, brunnsborrare, konsulter och media m fl.

Då vi arbetar tätt tillsammans inom såväl enheten Grundvattenövervakning som inom avdelningen Mark och grundvatten kommer även fler arbetsuppgifter rörande grundvattenfrågor att ingå i tjänsten.

Kompetens

Vi söker dig som har en naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på högskolenivå med inriktning mot hydrogeologi eller motsvarande relevant utbildning
Du ska ha erfarenhet av:

 • projektledning eller uppdragsledning
 • upphandling (som anbudsgivare eller upphandlare).
 • geografiska informationssystem (exempelvis ArcGIS)
 • datahantering. God datorvana samt erfarenhet av office-paketet är ett krav.

Det är meriterande med erfarenhet av:

 • ekonomisk styrning av projekt
 • hydrogeologiskt fältarbete
 • hydrogeologiska utredningar
 • hydrogeologisk modellering
 • brunnsborrning och/eller installation av grundvattenrör (t.ex. tagit fram borrnings- eller undersökningsplaner).
 • erfarenhet av miljöövervakning
 • mediakontakter

Som person trivs du med att arbeta både självständigt och i team och du har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med såväl dina nära kollegor som hela SGU och externa kontakter. Du har lätt för att se helheten, att ta initiativ och för att koordinera projektets olika delar. Målmedvetenhet, noggrannhet och struktur är andra egenskaper som värdesätts för tjänsten. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska är en förutsättning för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Då resor och fältaktiviteter ingår i arbetsuppgifterna krävs att du har B-körkort.

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Uppsala. Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.

Vill du veta mer, hör gärna av dig till enhetschef Jennie Abelsson, tfn 018-17 90 45 eller till projektledare Carl-Erik Hjerne, tfn 018-17 90 48. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S, tfn 018-17 92 96 och Anita Remnegård för ST-Geologiska, tfn 018-17 91 51.

Välkommen med din ansökan senast den 27 november 2017. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning.

SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem. Vi ser gärna att du lämnar din ansökan via detta system som du når via länken nedan.

Sök tjänsten här

Dnr.411-2418/2017