Vi söker nu en medarbetare till ett vikariat som geolog inom enheten Grundvattenövervakning. Enheten ingår i avdelningen Mark och Grundvatten och består av 17 engagerade medarbetare med bred kompetens inom grundvatten och hydrogeologi. Enheten arbetar med att samla in, analysera och sprida grundvatteninformation i syfte att utveckla och stärka kunskapen om grundvatten i Sverige. Arbetet sker ofta i samverkan med andra myndigheter och organisationer.

Arbetsuppgifter

I denna roll kommer du att ingå i ett projekt där du kommer att samordna arbetet med att förbättra dagens miljöövervakning av grundvatten genom att inventera och etablera nya provtagningsplatser. Projektet genomförs i samarbete med Havs- och vattenmyndigheten och innebär varierande arbetsuppgifter med en blandning av planering på kontoret, inventering i fält och datahanteringsarbete. Arbetet innebär många externa kontakter med privatpersoner, vattenproducenter och andra centrala myndigheter.

Då vi arbetar tätt tillsammans på enheten kommer även fler arbetsuppgifter rörande grundvattenfrågor att ingå i tjänsten.

Kompetens

Vi söker dig som har en naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på högskolenivå med inriktning mot hydrogeologi eller motsvarande relevant utbildning Du ska ha erfarenhet av och goda kunskaper i GIS och Excel. Det är en fördel om du har erfarenhet av fältarbete. Det är meriterande med erfarenhet av projektledning och arbetslivserfarenhet från ämnesområdet.

Du ska ha lätt för att uttrycka dig i skrift och ha ett noggrant och strukturerat arbetssätt. Andra egenskaper som värdesätts är ansvarstagande, målmedvetenhet och förmåga till att arbeta självständigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Då resor ingår i arbetsuppgifterna krävs att du har B-körkort.

Om anställningen

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning i cirka 12 månader beroende på tillträdesdatum. Placeringsort är Uppsala.

Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.

Vill du veta mer, hör gärna av dig till enhetschef Jennie Abelsson, telefon 018-17 90 45. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S, telefon 018-17 92 96 och Anita Remnegård för ST-Geologiska, telefon 018-17 91 51. Välkommen med din ansökan senast den 26 september 2017. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning.

SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem. Vi ser gärna att du lämnar din ansökan via detta system som du når via länken nedan.

Ansök till tjänsten som hydrogeolog här (nytt fönster)

Dnr. 411-1871/2017