25 juni 2024

Vikarierande gruvingenjör

Vi söker nu en vikarierande gruvingenjör som kan bidra med teknisk kompetens och erfarenhet från gruv- eller prospekteringsbranschen.

På Bergsstaten arbetar 13 medarbetare varav majoriteten av oss sitter på kontoret i Luleå. Gruppen består av flera olika yrkesgrupper och på Bergsstaten bidrar alla med sin kompetens och vi tar ett gemensamt ansvar för våra ärenden. Vi arbetar med tillstånd från prospekteringsskedet till gruvdrift (från undersökningstillstånd till bearbetningskoncessioner och markanvisningar) samt med tillsyn av verksamheter i alla skeden. Verksamheten leds av bergmästaren som också beslutar i frågor enligt minerallagen.

Du kommer i huvudsak att jobba med granskning av prospekteringsresultat och med tekniska bedömningar i ärenden om förlängningar av undersökningstillstånd. Vårt arbete sker i skärningen mellan geologi, ekonomi och juridik och det är viktigt att du har intresse för ämnesöverskridande frågor samt en god förmåga att samarbeta och skapa kontakter, även med andra yrkeskategorier.  

Det finns i dagsläget två gruvingenjörer i gruppen där den ene kommer att vara föräldraledig under en tid varför vi söker en vikarie. Här finns möjlighet att växa in i rollen med stöd av en erfaren kollega. 

Läs mer om tjänsten och ansök här (öppnas i nytt fönster)

Senast granskad 2024-06-25