Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i fält i vår verksamhet med grundvattenkartläggning och i detta arbete kan det även bli aktuellt med projektledarskap. Du kommer även att arbeta med miljökvalitetsmålet Grundvatten av god kvalitet och vattenförvaltningsfrågor vilket innebär att du bl.a. kommer att ge stöd och råd till myndigheter och övriga intressenter i samhället i frågor som rör skydd av grundvatten och vattenförsörjning, samt följa upp tillståndet i miljön inom ramen för miljömålsarbetet. En annan uppgift är att bidra i SGUs arbete med remisser i ärenden som rör grundvattenrelaterade verksamheter. Då vi arbetar tätt tillsammans på enheten kommer även fler arbetsuppgifter rörande grundvattenfrågor att ingå i tjänsten. Samtliga medarbetare på enheten deltar i externa nätverk och grupperingar, och att representera SGU och presentera grundvattenrelaterad information i till exempel externt hållna föredrag ingår i arbetsuppgifterna.

Resor och fältarbete ingår i tjänsten.

Kompetens

Vi söker dig som har en naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på högskolenivå med inriktning mot hydrogeologi eller motsvarande relevant utbildning. Du ska ha flera års erfarenhet av arbete med frågeställningar kopplade till hydrogeologi. Erfarenhet som projektledare är meriterande. Mycket av vårt arbete sker i skärningen mellan geologi, samhällsplanering och juridik. Det är därför viktigt att du har intresse för ämnesöverskridande frågor samt en god förmåga att samarbeta och skapa kontakter, även med andra yrkeskategorier. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och ha ett noggrant och strukturerat arbetssätt. Andra egenskaper som värdesätts är ansvarstagande, målmedvetenhet och förmåga att arbeta självständigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Då resor och fältarbete ingår i arbetsuppgifterna krävs att du har körkort för personbil.

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och med stationeringsort Uppsala. Provanställning om 6 månader tillämpas.

Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.

Vill du veta mer, hör gärna av dig till enhetschef Helena Kjellson.

Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S och Anita Remnegård för ST-Geologiska.

Välkommen med din ansökan senast den 9 april 2017. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem. Vi vill att du lämnar din ansökan via detta system som du når via länk nedan.

Sök tjänsten som hydrogeolog här (nytt fönster).